ראשי קוראנט פרק 2 מה נאמר לגבר שמקיים יחסי מין מחוץ למסגרת הנישואים?
מה נאמר לגבר שמקיים יחסי מין מחוץ למסגרת הנישואים?
פרק 2

وَالَّذِينَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حَافِظُونَ * إِلَّا عَلَى أَزْوَاجِهِمْ أوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُمْ فَإِنَّهُمْ غَيْرُ مَلُومِينَ * فَمَنِ ابْتَغَى وَرَاء ذَلِكَ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الْعَادُونَ (سورۃ المؤمنون, آية 7-5)

והשומרים על תומת ערוותם, למעט עם נשותיהם או עם השפחות אשר בבעלותם, ועל כך לא יגונו - ואולם החומד מעבר לכך, כל אלה פרוצים הם (סורת המאמינים, פסוקים 5-7).

נמאס לו להסביר שהוא לא רוצה להתחתן עם סאוסן, הוא לא מרגיש כלפיה שום דבר, לא אהבה ולא תשוקה. חוץ מזה הוא בן עשרים ותשע והיא ילדה בת תשע-עשרה שלא מבינה את הראש שלו. הוא מעריך אותה כבת דוד או כידידה אבל קשה לו לראות אותה כאשתו. בסוף נכנע עלי והתחתן עם סאוסן. עכשיו היא כבר בהיריון, קשה לה לזוז והיא לא יכולה לצאת אתו לבלות. בעבר נמנע מלצאת אִתה, בגלל כיסוי הראש שלה, למקומות רבים וכעת הכבדות והעייפות הכרוכים בהיריון מוסיפים את שלהם.
יום אחד הוזמן עלי לחתונה של חבר מהעבודה. הוא הציע לסאוסן לבוא אתו אך היא לא הרגישה טוב והיה לה קשה לזוז בגלל הבטן. היא ויתרה על הרעיון ועלי נסע לחתונה לבד.

עלי חש שלא בנוח לשבת אל השולחן עם חבריו ובנות זוגן. הוא הרגיש בודד והחליט לצאת למרפסת לעשן. פתאום הופיעה אישה ושאלה אותו אם יש לו אש. הוא השיב לה בחיוב. כך התחילה ההיכרות בין עלי לאמל. כשנפרדו בסוף הערב הבטיחו לשמור על קשר.

הקשר ביניהם הלך והתהדק והם אף קיימו יחסי מין. סאוסן הרגישה שעלי השתנה ושהוא מרוחק וקר. הוא לא התייחס אליה וגם לא אל התינוק שנולד. כשהייתה מספרת לו על תחושותיה היה טורק את הדלת ויוצא את הבית בכעס. ואז הייתה סאוסן בוכה על כך שגרמה לבעלה לעזוב את הבית.
בשבוע האחרון החליטה סאוסן לשתף את אמה בתחושתה. "אני חושבת שיש לו קשר עם מישהי מחוץ לנישואים", אמרה לה. "נשלח את אחיך לעקוב אחריו. כך תוכלי להוציא את כל השטויות מהראש", השיבה לה אמה.

אחיה של סאוסן עקב אחר עלי וראה אותו עם אמל. הוא סיפר על כך לאחותו ולאמו. עוד באותו היום הזמינו בני משפחתה של סאוסן את עלי לשיחה ואמרו לו שהם יודעים שהוא בוגד באשתו ושזה אסור על פי הדת. עלי השיב להם שמבחינתו זה בסדר. "אני חי עם אישה שלא אני בחרתי בה אלא משפחתי. מלכתחילה לא רציתי בחתונה הזאת ואת אמל אני אוהב".
ואז פתחה אמה של סאוסן את ספר הקוראן והקריאה לו את פסוקים 5, 6 ו-7 מסורת המאמינים: "והשומרים על תומת ערוותם, למעט עם נשותיהם או עם השפחות אשר בבעלותם, ועל כך לא יגונו - ואולם החומד מעבר לכך, כל אלה פרוצים הם".

הסבר: איש אינו יודע איך יתפתחו הקשרים בין בני הזוג. ואולם כשחתונה נערכת בלחץ או בכפייה הסיכוי שיקרה דבר מעין זה גבוה יותר. פער גילים גדול מרחיק את בני הזוג זה מעולמו של זה, בייחוד בשנים אלה שגם פערים קטנים יחסית עשויים להיות משמעותיים. כך גם פער ברמת הדתיות עלול להיות קושי. עלי לא מצא עניין בסאוסן והסכים להתחתן אִתה משום שהיא בת דודתו והמשפחה לחצה. ואולם למרות הכול עלי הוא בחור בוגר שאחראי למעשיו, ויפה נהגה אמה של סאוסן שהעמידה אותו במקומו בעזרת פסוק חשוב מן הקוראן.