ראשי קוראנט פרק 1 כיצד נילחם בתאונות הדרכים?
כיצד נילחם בתאונות הדרכים?
פרק 1

لِكَيْلَا تَأْسَوْا عَلَى مَا فَاتَكُمْ وَلَا تَفْرَحُوا بِمَا آتَاكُمْ وَاللَّهُ لَا يُحِبُّ كُلَّ مُخْتَالٍ فَخُورٍ (سورۃ الحديد, آية 23)

לפיכך אל תצטערו על אשר החמצתם ואל תעלצו באשר השגתם. אלוהים אינו אוהב את היהירים הרברבנים (סורת הברזל, פסוק 23).

ח'אלד, תלמיד כיתה י"ב, בן למשפחה עשירה, הוא נער מפונק מאוד ורברבן. לאחרונה החל לבוא אל בית-הספר במכונית של אביו. הוא נוהג במהירות, חולף על פני תלמידי כיתתו וצופר. גם את מערכת הסטראו של המכונית הוא מפעיל בקולי קולות. בכיתתו של ח'אלד לומד ראמי, בן למשפחה ענייה מאוד אבל תלמיד מצוין שמכבד את עצמו ואת האחרים.

באחד הימים פנה ראמי אל אביו והתלונן שח'אלד תמיד מפנה את המכונית לעברו ומבהיל אותו. לעתים הוא צופר בפתאומיות כשהוא עובר לידו, וכשהוא הולך אל בית-הספר ח'אלד תמיד מציק לו. "כבר ניסיתי לשוחח אתו על כך כמה פעמים", סיפר ראמי, "אבל הוא תמיד צוחק ואומר לי: 'מי אתה בכלל שתדבר אתי?! איך אתה בכלל מעז לפנות אלי. אתה לא יודע מי אני?!' ואחרי שאני מתלונן ח'אלד מציק לי עוד יותר".

אביו של ראמי החליט לפנות אל הוריו של ח'אלד ולשוחח אִתם. הוא לא מצא את אביו של ח'אלד ודיבר עם אמו, וזו החלה להגן על בנה. "הוא ילד מחונך שלא עושה מעשים רעים", כעסה. "כל אלה שקרים שנובעים מקנאה. הנערים מקנאים בח'אלד כי לו יש מכונית ולהם אין". כשראה אביו של ראמי שאין עם מי לדבר הוא אמר לאמו של ח'אלד, "אני רוצה רק לצטט לך פסוק אחד מן הקוראן. תעשו בו כהבנתכם: 'לפיכך אל תצטערו על אשר החמצתם ואל תעלצו באשר השגתם. אלוהים אינו אוהב את היהירים הרברבנים'". "ואני מתכוון במיוחד לחלק האחרון של הפסוק", הוסיף.

הסבר: לצערנו לעתים קרובות מאוד אנו רואים בני נוער משוויצים במכוניותיהם. הם נוהגים בצורה מסוכנת מאוד כשהם שותים ומעשנים בזמן הנהיגה ושומעים מוזיקה בקולי קולות. לרגע נדמה להם שכבשו את העולם. הם ב"היי". את ההמשך אנו שומעים בחדשות או קוראים בעיתון. כל שבוע יש הרוגים רבים בתאונות דרכים. הנערים האלה לא מודעים לעניין אבל הם גם מתאבדים וגם רוצחים. והכול בגלל מה? בגלל היהירות והרברבנות שהקוראן מדבר עליהן פעמים רבות ובאופן כל כך יפה. חטא היוהרה הוא חטא כבד מאוד בקוראן ולאנשים רבים יש נטייה להיכשל בו. לרגע הכול נראה טוב, הנער יושב במכונית וחש את משב הרוח הצונן על פניו ושוכח כל סכנה. מיהם המבוגרים שיאמרו לו כיצד עליו להתנהג בכביש?! מיהי המשטרה שתגביל את מהירות נסיעתו?! ומלך העולם מוצא את עצמו בקבר עם עוד אנשים שגם אותם לקח עמו. יפה נהג אביו של ראמי שציטט לאם פסוק חשוב זה מן הקוראן. הפסוק, שנאמר בו במפורש שאלוהים לא אוהב את הרברבנים, צריך להיכתב על קירות כל כיתה שיש בה נערים מתבגרים הנוטים להשוויץ וכאמצעי למלחמה בתאונות הדרכים.