ראשי קוראנט פרק 1 מה נאמר לילד שההורה שלו חולה במחלה אנושה?
מה נאמר לילד שההורה שלו חולה במחלה אנושה?
פרק 1

وَإِذَا مَرِضْتُ فَهُوَ يَشْفِينِ (سورۃ الشعراء, آيۃ 80)

ובחלותי ישלח לי מרפא (סורת המשוררים, פסוק 80).

אחמד הוא תלמיד כיתה ה' בבית-ספר "השלום". ילד שקט ונעים הליכות ויש לו קשר קרוב ויפה עם הוריו. במיוחד קרוב אחמד אל אמו. יום אחד הגיע אחמד לבית-הספר כשעיניו מלאות דמעות. המחנכת שאלה אותו מה קרה. אחמד לא השיב, והמחנכת המשיכה בשיעור.

בסוף היום ניגשה אליו המחנכת והזמינה אותו לשוחח אִתה. ואז סיפר לה אחמד שאמו עומדת למות. המחנכת הייתה המומה: "רק אתמול ראיתי אותה בסופרמרקט והיא לא אמרה לי דבר". אחר הצהריים התקשרה המחנכת אל ביתו של אחמד לברר את העניין. האב סיפר לה שבבדיקות שנערכו לאשתו התגלה שיש לה מחלה ממארת במצב סופני.

המחנכת פנתה אל היועצת ואל מנהל בית-הספר כדי שיסייעו לה לעזור לאחמד להתמודד עם המצב. הם הזמינו את אחמד וביקשו ממנו שלא ידאג והוסיפו שהם וכל המורים וכל התלמידים יהיו לצדו ויעזרו לו בכל מה שיהיה. ואז פתח המנהל את ספר הקוראן המצוי דרך קבע על שולחנו והקריא לאחמד את פסוק 80 מסורת המשוררים: "ובחלותי ישלח לי מרפא". "אנחנו כולנו נשים את מבטחנו באלוהים ונתפלל אליו. יותר מזה אין בידינו לעשות", אמר.

כשיצא אחמד מחדר המנהל חש הקלה גדולה. אם אלוהים רוצה יקרה נס, אמר לעצמו. והנס הזה יהיה אמא שלי.

הסבר: אכן, מצבים כאלה נוצרים לא אחת. ילדים קטנים נאלצים להתמודד עם מחלה סופנית של הורה, להיפרד ממנו ולהכיר בכך שהם ימשיכו את חייהם בלעדיו. אנשי מקצוע מתחום בריאות הנפש ימליצו להניח לילד לדבר על כך בחופשיות ככל האפשר. הם ינסו לאפשר לו להיפרד מן ההורה ולומר לו את כל אשר רצה לומר ולא הספיק. הם יסבירו לילד שדמותו של ההורה נמצאת בתוכו ועל כן היא כבר שלו. כך שגם אם ההורה מת הוא עדיין שלו וקיים בתוכו והילד יכול לשוחח אתו כאשר יחפוץ. הגישה הדתית תתמודד עם הנושא בעזרת האמונה באלוהים. כל עוד ההורה חי הרי אלוהים כול יכול וכבר קרה שאנשים הבריאו ממחלות לאחר שהרופאים אמרו נואש. תמיד אפשר להתפלל ולצפות לחסדי שמים. ואם חס וחלילה ימות ההורה, הרי יש חיים שלאחר המוות וידיעה זו היא מעודדת ללא ספק. יפה נהג המנהל, שעודד את אחמד בעזרת פסוק חשוב זה מן הקוראן. ויפה נהג כשהבטיח לאחמד שהכול יעזרו לו. יותר מכך אי-אפשר לעשות.