| כיצד ננחם את מי שאבל על מות אדם קרוב? |
| פרק 1 |
|
كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ وَنَبْلُوكُم بِالشَّرِّ وَالْخَيْرِ فِتْنَةً وَإِلَيْنَا تُرْجَعُونَ
יום אחד נכנס המנהל אל היועצת וסיפר לה שהוא שם לב שלאחרונה המורה לעברית לא מתפקדת כראוי. היא נראית עצובה וחסרת התלהבות ואנרגיה, אמר וביקש ממנה לבדוק את הנושא.
היועצת הזמינה את המורה וביקשה לשוחח אִתה על השינוי הניכר שחל בהתנהגותה בתקופה האחרונה. "בתחילת השנה", אמרה היועצת, "בלטה מאוד השקעתך בתלמידים. עשית אִתם עבודות משותפות והיית מלאת התלהבות וכעת אני רואה אותך הולכת בפרוזדור בראש שפוף וכמעט אינך מחייכת". המורה סיפרה ליועצת שלפני כחמישה חודשים נפטר ילד במשפחתה המורחבת שגרה בכפר מרוחק. מאז היא לא מסוגלת לעשות כלום, לא בבית ולא בעבודה. "אני יודעת שהשתניתי מאוד", אמרה המורה, "אבל אני לא שולטת בזה. אני מרגישה שאין טעם לחיי". "אני יודעת שזה קשה מאוד", השיבה לה היועצת, "אבל את אישה שמאמינה באלוהים, והוא אמר: 'סוף כל נפש לטעום את המוות, ונעמידכם בניסיונו של הרע והטוב, ואלינו תוחזרו'. על כן, אלוהים בוחן אותך ובודק איך את מתמודדת עם הקושי הזה ומצפה ממך שתעמדי בזה". המורה הביטה ביועצת והשיבה: "את צודקת. אני חייבת לעבור את זה ולהתמודד עם מה שנתן לי אלוהים משום שזה רצונו". הסבר: אין כקוראן בהתמודדות עם אסונות ומצבי אבל ומשבר. ומי מאתנו לא חווה מצבים כאלה בחייו? באותם רגעים שעולמו של האדם חרב עליו הוא מוכן להקשיב רק לאלוהים. הוא היחיד שיכול להוציא אותו מן הדיכאון ולהשיבו לחיים. והנה הקוראן מדבר היישר אל המורה. הוא אומר לה שכולנו נמות בסוף וגם שאלוהים מעמיד אותה בניסיון ומתבונן בהתנהגותה. ואם זה רצון אלוהים לא נותר למורה אלא להתנחם בכך. יפה נהגה היועצת שהשתמשה בפסוק חשוב זה מן הקוראן כדי להוציא את המורה מן הדיכאון ולהחזירה לחיים. |