ראשי קוראנט פרק 13 האם כל אחד יכול לקרוא בקוראן ולהבין אותו?
האם כל אחד יכול לקרוא בקוראן ולהבין אותו?
פרק 13

فَإِنَّمَا يَسَّرْنَاهُ بِلِسَانِكَ لِتُبَشِّرَ بِهِ الْمُتَّقِينَ وَتُنذِرَ بِهِ قَوْماً لُّدّاً (سورة مريم, آية 97)

גילינו אותו בלשונך למען ייקל לך לבשר בו טובות ליראים ולהזהיר בו אנשי מדון (סורת מרים, פסוק 97).

סמאהר בת החמש-עשרה תמיד מתווכחת עם אמה בענייני לבוש. "אני רוצה לקנות בגדים חדשים חושפניים, מודרניים, כמו שקונות כל חברותי. אני לא רוצה להיות שונה מהן", היא אומרת. "אני רוצה להציג את עצמי בצורה היפה ביותר", היא ממשיכה להסביר לאמה ומוסיפה: "למה כל האמהות מרשות לבנות שלהן ורק את עושה לי בעיות?" אמה מחפשת כל הזמן פסוקים מן הקוראן המדברים על חשיבות הצניעות ומראה אותם לסמאהר. "אלוהים אוהב את הבנות שמתלבשות בצניעות ולא את אלה שלובשות בגדים חושפניים", היא מסבירה לה. "יש לנו מנהגים", היא מוסיפה. אבל סמאהר ממשיכה להתעמת עם הוריה ופסוקי הקוראן לא משכנעים אותה לשנות את דרכה.

יום אחד ביקרה סמאהר אצל היועצת וסיפרה לה על הוויכוחים שמתנהלים בבית סביב הבגדים שלה. ואז פתחה היועצת את ספר הקוראן והקריאה לסמאהר את פסוק 97 מסורת מרים: "גילינו אותו בלשונך למען ייקל לך לבשר בו טובות ליראים ולהזהיר בו אנשי מדון". "את מבינה מה אומר הפסוק הזה?" שאלה אותה היועצת. סמאהר השיבה שהקוראן ניתן בערבית כדי שכולם יבינו את מה שכתוב בו. "נכון", השיבה היועצת. "הנה, גם את יכולה בדיוק כמוני לקרוא כל פסוק בקוראן ולהחליט להתנהג על פיו. זה פשוט". מאותו היום נגמרו הוויכוחים בבית.

הסבר: פסוק חשוב זה אומר שכל אדם יכול לקרוא בקוראן ולהבין אותו. ואכן, הקוראן הוא מדריך לחיים שאפשר להבינו בקלות יחסית. על כן הורים ומורים יכולים לעודד את ילדיהם לקרוא בקוראן באופן קבוע, להעלות שאלות הנוגעות למה שקראו ולמצוא שם תשובות לרבות משאלותיהם. ואמנם, בסופו של דבר, נתן הקוראן לסמאהר כוח לעמוד מול כל חברותיה ולהתלבש כפי שהיא מוצאת לנכון מבלי להיגרר אחריהן.