| מה נאמר לאב שרוצה להפוך את בנותיו לזונות? |
| פרק 10 |
|
وَلْيَسْتَعْفِفِ الَّذِينَ لَا يَجِدُونَ نِكَاحاً حَتَّى يُغْنِيَهُمْ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ وَالَّذِينَ يَبْتَغُونَ الْكِتَابَ مِمَّا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ فَكَاتِبُوهُمْ إِنْ عَلِمْتُمْ فِيهِمْ خَيْراً وَآتُوهُم مِّن مَّالِ اللَّهِ الَّذِي آتَاكُمْ وَلَا تُكْرِهُوا فَتَيَاتِكُمْ عَلَى الْبِغَاء إِنْ أَرَدْنَ تَحَصُّناً لِّتَبْتَغُوا عَرَضَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَمَن يُكْرِههُّنَّ فَإِنَّ اللَّهَ مِن بَعْدِ إِكْرَاهِهِنَّ غَفُورٌ رَّحِيمٌ (سورۃ النور, آية 33) אשר אין ידו משגת להינשא, ירחק מהפריצות עד אשר יעשירנו אלוהים בברכה אשר ירעיף עליו. העבדים אשר בבעלותכם, אם ירצו לפדות עצמם, כתבו להם את תנאי הפדות, אם יודעים אתם כי הם ישרים. העניקו להם מרכוש אלוהים אשר העניק לכם. אל תכפו על שפחותיכם את הזנות, אם ירצו לשמור על תומתן, בבקשכם להפיק מהן רווח בעולם הזה. כל הכופה עליהן, הנה אלוהים, אם כפו עליהן, סולח ורחום (סורת האור, פסוק 33).
רוּלָא נכנסה אל חדר היועצת, סגרה את הדלת וביקשה מן היועצת שתקשיב לה היטב. "אני עומדת לספר לך סיפור שתתקשי להאמין בו, סיפור אמתי מזעזע ביותר. את חייבת לעזור לי ולאחיות שלי.
"ומה עם אמך?" שאלה היועצת. "לאמי לא אכפת שום דבר. רק שיישאר אִתה". הסבר: האב החורג הוא ללא ספק אדם מושחת שהתחתן עם אישה כדי לנצל אותה ואת בנותיה, כלכלית ומינית. היינו מצפים מאם שתדאג לבנותיה ולא תאפשר זאת. אבל האם חושבת כנראה רק על עצמה ומוכנה שהבחור יעשה ככל העולה על רוחו, רק שלא יעזוב אותה. דומה שהעובדה שהוא יכול להרוס את חייהן של בנותיה לא מדאיגה אותה במיוחד. מעשים אלה דומים לרצח של נפש משום שאם יאנוס אותן האב או יהפכן לזונות הרי ייתכן שהוא ירצח את כל עתידן להתחתן, להקים משפחה ולהיות אמהות. הן ירגישו חסרות ערך ולא ראויות ואיש לא ירצה אותן. בנות כאלה מרגישות לעתים קרובות שהן נענשו בעונש שמגיע להן שעה שלאמתו של דבר כל מה שקרה כלל אינו באשמתן. בטיפול הפסיכולוגי אנו מנסים לעזור להן להשתחרר מרגשות אלה, שאינם מוצדקים כלל, ולהבין שהן היו קורבן של התעללות והאשמה נופלת על הצד התוקף ולא עליהן. יפה נהגה היועצת כשהשתמשה בפסוק המתאים מן הקוראן שמעביר מסר ברור כמה מעשים אלה הנם אסורים. |