ראשי קוראנט פרק 8 האם השתתפות בתהליך הגדילה חשובה מהציון הסופי?
האם השתתפות בתהליך הגדילה חשובה מהציון הסופי?
פרק 8

وَمَا أَهْلَكْنَا مِن قَرْيَةٍ إِلَّا لَهَا مُنذِرُونَ (سورۃ الشعراء, آية 208)

מעולם לא השמדנו עיר בלא ששלחנו מזהירים (סורת המשוררים, פסוק 208).

סָאלֵם, תלמיד כיתה י', נכנס אל חדר היועצת כשהוא כועס ומלא טענות כלפי המורים. היועצת הרגיעה אותו וביקשה ממנו שיספר לה מה קרה. "הם לא מזהירים את התלמידים. הם מחכים שנטעה וניפול ואז הם מזהירים אותנו", אמר לה. היועצת שאלה את סָאלֵם מה קרה לו עצמו. ואז סיפר לה סָאלֵם שבאחד השיעורים הנקרא "כישורי חיים", שיעור הבנוי כסדנה, הוא לא נהג להשתתף אלא העדיף להקשיב לדברי חבריו. "בסוף השנה אמרה לי המורה שהציון שלי לא יהיה טוב משום שלא הרביתי להשתתף. שאלתי אותה מדוע לא הזהירה אותי במשך השנה והיא רק השיבה שעכשיו היא לא יכולה לעזור לי". היועצת הבטיחה לסָאלֵם שתשוחח עם המורה.

היועצת הזמינה את המורה וסיפרה לה מה שאמר התלמיד. היא פתחה את ספר הקוראן והקריאה לה מתוכו את פסוק 208 מסורת המשוררים, "מעולם לא השמדנו עיר בלא ששלחנו מזהירים". "היה עלייך להעיר לסָאלֵם ולהזהיר אותו כדי שישתפר", אמרה לה. המורה הודתה ליועצת על הדרכתה ועל כך שלימדה אותה דבר חשוב כל כך.

הסבר: אכן, הערה זו של היועצת חשובה מאוד לכל הורה ומורה. לא במקרה נהוג בבתי-ספר לערוך אספות הורים כמה פעמים בשנה כדי לדווח להורים על מצבו של ילדם. משוב זה הוא חיוני לכל ילד כדי שידע את מצבו ויוכל להשתפר ולא יופתע בסוף השנה. הורה או מורה שאינם נותנים מפעם לפעם משוב לילד אינם ממלאים את תפקידם. תהליך הגדילה שאותו אנו כהורים וכמורים רוצים לעודד אינו בנוי מתוצאה אחת בסוף השנה בדמות ציון אלא מתהליך רציף ומתמשך של גדילה שבו מתנהל דיאלוג קבוע בין הילד לדמות הסמכות. עלינו כהורים וכמורים להיות נוכחים בעולמו של הילד לא רק כשופטים ומבקרים, אלא בעיקר כתומכים וכמעודדים בכל יום ובכל שעה. על כן, יפה נהגה היועצת שהעבירה מסר חשוב זה בעזרת פסוק מן הקוראן.