ראשי קוראנט פרק 6 מה נאמר למי שהגיע למעמד רם ושכח שגם הוא היה פעם נזקק?
מה נאמר למי שהגיע למעמד רם ושכח שגם הוא היה פעם נזקק?
פרק 6

فَأَمَّا عَادٌ فَاسْتَكْبَرُوا فِي الْأَرْضِ بِغَيْرِ الْحَقِّ وَقَالُوا مَنْ أَشَدُّ مِنَّا قُوَّةً أَوَلَمْ يَرَوْا أَنَّ اللَّهَ الَّذِي خَلَقَهُمْ هُوَ أَشَدُّ مِنْهُمْ قُوَّةً وَكَانُوا بِآيَاتِنَا يَجْحَدُونَ (سورۃ فصلت, آية 15)

אשר לבני עאד, הם מלאו שחץ בארץ בלא צדק, ואמרו, אין חזק מאתנו. הלא ראו כי אלוהים אשר ברא אותם חזק מהם? הם התכחשו לאותותינו (סורת המוצגים אחד אחד, פסוק 15).

יסמין, מנהלת בית-ספר, היא חזקה ואכזרית ורוצה לשלוט בכולם, מקשיבה רק לעצמה ולא מכבדת איש. יום אחד ניגשה אליה נור, אחת המורות, וביקשה ממנה תוספת שעות. מצבה של נור, שמלמדת רק עשרים שעות, קשה. היא המפרנסת היחידה במשפחתה משום שבעלה מובטל ולאחרונה קנתה מכונית חדשה.
מנהלת: תשמעי, נור, אני לא יכולה לתת לך שעות.
נור: אבל שמעתי שאת נותנת למורה של כיתה א' שעות. למה לה מגיע ולי לא? אני זקוקה לכסף הזה מאוד.
מנהלת: אני חופשייה לחלק את השעות כרצוני.
נור: זה לא הוגן. גם לי מגיע. אני מורה טובה שעובדת קשה מאוד. את רואה איך אני עובדת.
מנהלת: לא מעניין אותי.
נור יצאה מחדר המנהלת בפנים נפולות. היא הלכה במסדרון ופגשה את היועצת.
יועצת: האם אני יכולה לעזור לך, נור?
נור: לא, הכול בסדר.
יועצת: תשמעי, הדלת שלי תמיד פתוחה, אם את רוצה.
נור: קשה. קשה, אני לא יכולה, לא יכולה.
היועצת הזמינה את נור לטייל קצת בחוץ.
יועצת: מה דעתך, נור, שנשב בבית-הקפה הקרוב?
נור: בסדר, אני רוצה לצאת. אם לא אצא אני אמות. אני מרגישה שאני נחנקת כאן.
נור והיועצת ישבו בבית-הקפה.
נור: אני רוצה שתשמרי בסוד את כל מה שאומר לך. אינני רוצה שאיש ידע.
יועצת: גם אם לא היית אומרת לי זה ברור.
נור: המנהלת לא רוצה לתת לי שעות אפילו שמגיע לי. היא נורא אכזרית ואני לא יכולה יותר. מה לעשות?
יועצת: אם את בטוחה שמגיע לך, תילחמי. אל תהיי חלשה ואל תוותרי. אצייד אותך בפסוק מן הקוראן כדי שתוכלי לומר אותו למנהלת בפגישתכן הבאה. זהו פסוק 15 מסורת המוצגים אחד אחד: "הם מלאו שחץ בארץ בלא צדק, ואמרו, אין חזק מאתנו. הלא ראו כי אלוהים אשר ברא אותם חזק מהם?" את מבינה את הפסוק?
נור: בטח שאני מבינה. הפסוק הזה ממש מדבר על המנהלת.
יועצת: אחרי שתגידי לה אותו אני מאמינה שהיא תחשוב שוב על הבקשה שלך.

הסבר: אכן, יש אנשים שהכוח משכר אותם. כשהם מרגישים חזקים הם שוכחים שמולם עומדים בני אדם ושיש לחפש את הצדק. הם שוכחים שגם הם היו חלשים בעבר והיו נתונים במצבם של אלה הזקוקים להם כעת. תחושת הכוח גורמת לאדם להתרחק מעצמו ומן הצניעות שצריכה להיות מנת חלקו של כל אדם. יפה הציעה היועצת לנור שלא לוותר אם היא מרגישה שהיא צודקת. הרי אם כל אלה שחשים שהם צודקים ואין איש שמצדיק אותם יוותרו כיצד ייראה עולמנו? חובה על האדם להילחם על צדקתו ולהוציאה לאור לטובתו ולטובת הכלל. יפה נהגה היועצת שציידה את נור בפסוק חשוב מן הקוראן שמזכיר לכל מי שהשתכר מכוחו שיש מישהו שכוחו גדול מכוח כולנו והוא זה שעליו אנו סומכים שבסופו של דבר יעשה צדק ויוציא את האוויר מאותם אנשים שהתנפחו יתר על המידה.