ראשי קוראנט פרק 6 מה נאמר לאדם מנופח?
מה נאמר לאדם מנופח?
פרק 6

وَلاَ تَمْشِ فِي الأَرْضِ مَرَحاً إِنَّكَ لَن تَخْرِقَ الأَرْضَ وَلَن تَبْلُغَ الْجِبَالَ طُولاً * كُلُّ ذَلِكَ كَانَ سَيٍّئُهُ عِنْدَ رَبِّكَ مَكْرُوهاً (سورۃ الاسراء, آية 37-38)

אל תעלוץ על פני הארץ; הן לא תוכל לבקע את הארץ, ולא תגבה קומתך כהרים. כל הרעות הללו נתעבות הן בעיני ריבונך (סורת המסע הלילי, פסוקים 37-38).

יסמין, תלמידת כיתה ז', לא הכינה שיעורים במתמטיקה כמה פעמים. המורה שלחה מכתב להוריה ועדכנה אותם בנושא ואף הסבירה להם כיצד אי-הכנת השיעורים פוגעת בהישגיה במקצוע.
למחרת, בשעת ההפסקה, הגיע אב אחד לבית-הספר, החנה את המכונית מול שער בית-הספר, ירד מן האוטו וצעד בגאווה. עבר ליד שומר בית-הספר מבלי להביט אליו, ולא אמר שלום. השומר רק שמע את הקול הרם שואל: "איפה חדר המנהל?" השומר הסביר לו וכיוון אותו. הוא הרים את ראשו ובקושי ממלמל תודה, לא הסתכל...

נכנס לבית-הספר ופנה היישר לחדר המנהל. פתח בלי הקדמות. "למה שלחתם לי מכתב בנוגע לבתי? היא תלמידה מצטיינת, ולא חסר לה כלום. איך המורה ההיא שופטת אותה?! אני אעביר את הבת שלי לבית-ספר יוקרתי, לא חסר לי כסף ואני יכול לעשות זאת. אתם לא יודעים שמדובר בבת שלי?!" עכשיו סיפר האב למנהל על העסקים שלו וכמה הוא מצליח בחיים.

המנהל הסביר לאב שכוונת המורה היא טובה, לשתף את האב בתהליך הלמידה של בתו ולקבל את עזרתו. ודאי שלא הייתה כוונה לומר שלבתו חסר משהו או שהיא לא טובה. "אבל גם אם אנו הכי חזקים בעולם", המשיך המנהל, "יש דברים שאנו מחויבים אליהם ומדובר ביחס טוב לאנשים ובחינוך טוב. אני רוצה להקריא לך לשם כך את פסוקים 37-38 מסורת המסע הלילי". המנהל פתח את ספר הקוראן והקריא לאב: "אל תעלוץ על פני הארץ; הן לא תוכל לבקע את הארץ, ולא תגבה קומתך כהרים. כל הרעות הללו נתעבות הן בעיני ריבונך". "אתה חייב להתייחס יפה אל המורה ואל אנשים בכלל", הסביר לו המנהל באדיבות. "משום שהם עושים את עבודתם היטב ורוצים בטובת התלמידים".

הסבר: אכן, יש אבות שמעליב אותם להיות כמו כולם. אביה של יסמין דורש לעצמו ולבתו מעמד מיוחד. הוא מסרב שיתייחסו אל בתו כמו אל כל תלמיד שאינו מכין את שיעוריו. אין ספק שהתייחסותו המתנשאת של אביה של יסמין עלולה לפגוע בסובבים אותו. הוא גם מייחס כוונות רעות למורה בזמן שכוונותיה טובות. יפה נהג המנהל שלא התרגש ולא נפגע מן האב. אילו נפגע ממנו וכעס עליו לא היה יכול לעזור לו כפי שעשה. והנה בא הקוראן ומצווה עלינו שלא להתנשא, להישאר צנועים, לא חשוב כמה רב כוחנו. בכך מעודד הקוראן שוב את השוויון בין האנשים, הפעם בתחום הרגשי.