| מה נאמר לנער שמציק לנערה ומטריד אותה? |
| פרק 3 |
|
قُل لِّلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَيَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذَلِكَ أَزْكَى لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا يَصْنَعُونَ (سورۃ النور, آيۃ 30) אמור למאמינים כי יצניעו את מבטם וישמרו על תומת ערוותם, כי בזאת תרבה טוהרתם; אלוהים מכיר את מעשיהם לפני ולפנים (סורת האור, פסוק 30).
פאטמה היא תלמידת כיתה י"א, מצטיינת בלימודיה. יום אחד פנתה אל מחנכת כיתתה ודמעות בעיניה. "שבי וספרי לי למה את בוכה", אמרה לה המחנכת ומיהרה להציע לה כיסא. פאטמה אמרה למחנכת שהיא רוצה לעזוב את הכיתה ולעבור לכיתה אחרת. "אבל מדוע?" שאלה המחנכת בפליאה, "הרי את תלמידה מצטיינת וכל המורים והתלמידים אוהבים אותך". פאטמה השיבה שהיא יודעת זאת אבל אחד הבנים בכיתה מציק לה כל הזמן. המחנכת ביקשה הסבר, ופאטמה סיפרה שהוא מציק לה בכל מיני דרכים. "איך שהוא מסתכל עלי ומתנהג כלפי ותנועות שהוא עושה לי. כך אני לא יכולה להתרכז בשיעורים. כל התלמידים רואים, ואני לא יכולה לסבול את זה יותר. לכן אני רוצה לעבור לכיתה אחרת". המחנכת שאלה את פאטמה אם הבחור הזה מציק לה גם מחוץ לכיתה, ופאטמה אישרה שגם בהפסקות, בחצר בית-הספר, הוא לא מפסיק לעקוב אחריה ולהציק לה. "את רואה", הסבירה לה המחנכת, "לא יעזור אם נעביר אותך לכיתה אחרת. וחוץ מזה, מוטב שהוא יעבור. למה שאת תסבלי? הוא זה שמגיע לו עונש. אל תדאגי, אני אשוחח אתו".
למחרת הזמינה המחנכת את התלמיד וסיפרה לו שלפאטמה תלונות קשות מאוד עליו. בתחילה עשה את עצמו כלא יודע על מה מדובר אבל כשהוציאה המחנכת את ספר הקוראן וביקשה ממנו לקרוא בקול את פסוק 30 מסורת האור, "אמור למאמינים כי יצניעו את מבטם וישמרו על תומת ערוותם, כי בזאת תרבה טוהרתם; אלוהים מכיר את מעשיהם לפני ולפנים", הוא הודה שאמנם הוא מציק לפאטמה. "אלוהים לא אוהב בנים שמציקים לבנות", הסבירה לו. "אני מבקשת ממך לא להציק יותר לפאטמה". ואז הסתכל הבחור על המחנכת ואמר, "אין שום בעיה, לא אציק לה יותר". הסבר: בנות רבות סובלות בכל מיני מקומות, גם בבית-הספר, מהצקות של בנים. מובן שבגיל ההתבגרות בעיות אלה שכיחות יותר. חובתם של המורים לדאוג לכך שהבנות יוכלו ללמוד בשקט ובבטחה ולזכות בהגנה מלאה. זכותן של הבנות ליהנות מכל הפעילויות שמציע בית-הספר, למשל לצאת לטיולים ללא כל חשש. חברה שבה הבנות אינן בטוחות היא חברה לא מוסרית שבה איש אינו בטוח. על כן, יפה נהגה המחנכת שטיפלה בבעיה מיד. היא גם צודקת בדבריה שלא פאטמה צריכה להיענש ולעבור לכיתה אחרת אלא הבחור שמטריד אותה הוא שצריך להיענש. ואכן, הבחור הודה במעשיו מיד לאחר ששמע את מילותיו המפורשות של הקוראן בעניין זה. ולסיום, השימוש שהפגינה המחנכת בקוראן בעניין זה, כולל מציאת הפסוק המתאים, הוא בהחלט יפה ומרשים. |