ראשי קוראנט פרק 3 מה תאמר בחורה לבחור שרוצה לקיים אתה יחסים מחוץ למסגרת הנישואין?
מה תאמר בחורה לבחור שרוצה לקיים אתה יחסים מחוץ למסגרת הנישואין?
פרק 3

لاَ تَقْرَبُواْ الزِّنَى إِنَّهُ كَانَ فَاحِشَةً وَسَاء سَبِيلاً (سورۃ الاسراء, آية 32)

רחקו מן הניאוף, כי תועבה הוא, ורע מכל דרך (סורת המסע הלילי, פסוק 32).

תלמידי כיתה ט' יצאו לטיול שנתי לאילת. עלי מאוהב ביסמין ומנסה בכל דרך להתקרב אליה ולשכב אִתה. יסמין מסרבת בגלל הערכים שהיא מאמינה בהם והמוסר שחונכה עליו. היא מנסה להתחמק ממנו בכל דרך אפשרית. גם היא מאוהבת בו אבל אינה רוצה לבגוד במערכת הערכים שלה ולקיים יחסים לפני החתונה. הוא מבקש והיא מסרבת, אחר כך הוא מבקש הסבר והיא חושבת בכל פעם מה לומר לו. בפעם האחרונה חיפשה היטב תשובה בקוראן. כששאל אותה שוב אמרה לו: "תמיד אתה אומר שאתה מאמין באלוהים ואוהב אותי ומכבד אותי, אז אלוהים אמר: "רחקו מן הניאוף, כי תועבה הוא, ורע מכל דרך". עלי התבייש בעצמו ואמר לחברתו: "אני באמת מצטער על מה שגרמתי לך. מהיום אכניס לראשי את המשפט שאמרת לי. ואזכיר לעצמי ולחברי שידעו שהניאוף הוא מעשה רע".

הסבר: כל אחד יודע כמה בני הנוער מוצפים יצרים מיניים בגיל ההתבגרות וכמה הם חושבים על עניינים מיניים וכמה ראשם עסוק בהם. ועל כן כשניסתה יסמין להסביר לעלי שמה שהוא רוצה זוהי תועבה ועברה חמורה הוא לא ממש השתכנע והמשיך להציק לה ברצונותיו. לעתים עשויים גברים להבטיח לבחורות שיתחתנו אִתן אם יקיימו אִתם יחסי מין. הבחורות מתפתות ולאחר מעשה שוכחים הבחורים במקרים רבים את הבטחתם. לעתים מוצעים לבחורות עוד פיתויים כדי שייענו לבקשה. והנה בא הקוראן ובסמכותו הרבה מרגיע את עלי ואת רצונותיו ועושה סדר ומשחרר את יסמין מן הלחץ הבלתי פוסק הזה. יפה עשתה יסמין שפנתה לקוראן בבקשת עזרה ואמנם שם מצאה את הפתרון למצוקתה.