ראשי קוראנט פרק 3 מה נאמר למורה שיש לו משהו נגד בנות?
מה נאמר למורה שיש לו משהו נגד בנות?
פרק 3

أَلَمْ يَأْتِهِمْ نَبَأُ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ قَوْمِ نُوحٍ وَعَادٍ وَثَمُودَ وَقَوْمِ إِبْرَاهِيمَ وِأَصْحَابِ مَدْيَنَ وَالْمُؤْتَفِكَاتِ أَتَتْهُمْ رُسُلُهُم بِالْبَيِّنَاتِ فَمَا كَانَ اللّهُ لِيَظْلِمَهُمْ وَلَـكِن كَانُواْ أَنفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ (سورۃ التوبة, آيۃ 70)

האם לא שמעו את אשר אירע לאשר היו לפניהם - לבני עמו של נח ולבני עאד ות'מוד ולבני עמו של אברהם, ולאנשי מדין ולערים ההפוכות? השליחים נשלחו אליהם הביאו להם אותות נהירים. אלוהים מעולם לא גרם להם עוול. הם גרמו עוול לעצמם (סורת ההצהרה, פסוק 70).

נור, תלמידת כיתה ח', התלוננה לפני היועצת על המורה להיסטוריה כבר כמה פעמים.
נור: שלום, אני נור. הייתי אצלך לפני שבוע, זה קורה עוד פעם, נמאס לי מהמורה הזה!
יועצת: שוחחתי אתו על התלונה שלך שהוא מפלה את הבנות לרעה ומרבה לצעוק עליהן אף על פי שהן שקטות ותלמידות טובות.
נור: כן, כן. אחר כך הוא צעק עלי על כך שהתלוננתי עליו. אמר שאני עושה מכל דבר סיפור ומהומה.
יועצת: הוא אומר שהוא לא עושה הפליה אבל אתן, הבנות, מעצבנות אותו.
נור: מה זאת אומרת? זה לא נכון מה שהוא אומר.
יועצת: הזמנתי אותו לפגישה. אל תדאגי, אני אפתור את הבעיה הזאת.
נור: אני סומכת עלייך.

היועצת הזמינה את המורה לפגישה. בתחילה הוא סירב להגיע. אמר שזה בזבוז זמן ושעליו לבדוק מבחנים. היועצת הופתעה מכך שמורה משכיל מדבר ומתנהג כך. היא עמדה על שלה ולבסוף בא המורה אל חדרה וישב מולה בפנים כעוסות וזועמות.
יועצת: שלום לך.
מורה: שלום, תאמיני לי, אין לי זמן. בואי נסיים במהירות.
יועצת: תירגע, אנו משוחחים, זה הכול, על כיתה ח' שאתה מלמד.
מורה: בשיחה הקודמת סיפרת לי שהבנות מתלוננות עלי. כן, יש לי בעיה, אני לא סומך עליהן. הן עושות בעיות ובגלל שהן בנות הן רוצות שאנחנו נתייחס אליהן יפה ובעדינות. אבל הן מתנהגות בצורה נוראה. אני מאשים אותן וגם מאשים את אלוהים שהן בנות ושאנחנו העבדים שלהן. לא מוכן לשנות את דעתי ולנהוג בהן אחרת. זה יותר מדי קשה לי.
יועצת: תאמין לי, אם תרצה, שום דבר לא יהיה קשה. תתחיל ואני אעזור לך. אלוהים לא עשה כלום וגם הבנות לא עשו כלום, אתה הוא האחראי. פתח את הלב שלך ותראה כמה שכל המורים רוצים לעזור לך ואוהבים אותך. התייחס לבנות כמו שאתה מתייחס לבנים. אין צורך ברחמנות. אני יודעת שאתה מאמין בקוראן, לכן אני רוצה להקריא לך את פסוק 70 מסורת ההצהרה, שאני מאמינה בו בכל לבי: "אלוהים מעולם לא גרם להם עוול. הם גרמו עוול לעצמם".

היועצת המשיכה לשמור על קשר עם המורה כדי לעודד אותו בהתייחסותו החדשה.

הסבר: אכן, פסוק חשוב זה מן הקוראן מתאים לכל אותם אנשים שמאשימים אנשים אחרים ואת אלוהים, רק לא את עצמם. מורה זה יש לו קושי עם נשים. לא הנשים אשמות בקושי שלו ולא אלוהים. הוא חייב לקבל אחריות על עצמו ולשנות את התייחסותו לבנות. מובן שאם יקבל המורה טיפול נפשי הוא יוכל להבין למה הוא חושב כך על נשים (למשל, שהוא עבד שלהן). ייתכן שהיו לו קשיים בקשר עם אמו או עם נשים בכלל בעברו. אבל היום הוא מבוגר ואחראי אפוא לכל מעשיו. הוא כבר לא יכול להאשים את האחר. האם כך מתייחס המורה גם אל בנותיו שלו? אנו מקווים שלא. אנו מקווים שהוא נוהג בהן ובבניו בשוויון. כבר אמרנו שאין זה רק הציווי מן הקוראן שלא לקפח איש אלא גם התנאי לבנות חברה בריאה. חברה שבה גם נשים יכולות לתרום מעצמן, גם כאמהות וגם כנשים עובדות. התייחסותו של המורה פוגעת בחברה משום שהיא גורמת לכל תלמידותיו לחוש נחותות ולא להאמין ביכולתן. כך לא יוכלו בעתיד לתרום למשפחתן ולחברה, כך לא יהיו אמהות טובות. יפה נהגה היועצת שלא כעסה על המורה אלא פנתה אליו בחום ואהבה וניסתה לעזור לו. הרי היא עצמה אישה ובעצם פעולתה היפה היא מראה לו כמה הוא טועה ביחסו לנשים. ואהבה, כידוע, היא דרכו של הקוראן.